Duvhöksaction på Ringvägen 105

Hade en underbar duvhöksupplevelse imorse. Måns, som har bäst koll på Söders duvhökar,  hittade en ung duvhökhona i Eriksdalslunden tidigt imorse. När jag kom dit satt hon där i ett gammalt bo med en råtta i klorna. Där satt hon rätt länge, utan att äta. Plötsligt började hon äta frenetiskt, och lika plötsligt flög hon iväg mot Tjurbergsparken samtidigt som en gammal duvhökshona flög in och revirkacklade. Antar att den unga honan såg den gamla revirägaren långt före oss.

20170212-duvhok-1

Efter att den gamla honan ägt Eriksdalslunden ett tag snabbade vi oss mot Allhelgonakyrkan där den unga honan nu satt, uppmärksammad av omkring ett ton kråkor och skator. Kort därefter satte hon sig på taket på ett hus vid Tjurbergsparken, tror det var på Ringvägen 105. Där åt hon sakta upp råttan, i lugn och ro. Krävan växte sig full.

Bäst var nästan ändå kvinnan i Eriksdalslunden som när vi visade duvhöken nästan blev rörd till tårar av hur fin den var. Eller treåringen som kikade på duvhöken inzoomad på kameran pekade upp i trädet och skrek – ”det är den!”

Kul med duvhöksaction i betongen. Här en av många bilder på levande duvhök och död råtta. På Ringvägen 105.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s