Råstasjön, ska den förstöras?

Passade på tidigt i morse att njuta av Råstasjön. Kommer den här vyn finnas kvar?

Hägrar

Två gråhägrar på isen före soluppgången  i morse. Friends Arena i bakgrunden. Skogen framför och till vänster om arenan försvinner om kommunens detaljplan godkänns av Mark- och miljööverdomstolen.

Situationen kring Råstasjön bränner nu till för efter massor av turer fram och tillbaka ryktas det att Mark- och miljööverdomstolen ska avkunna sin dom om Råstasjön i början på nästa vecka. Kanske redan på måndag.

Hägrar.

Matar man hägrarna kommer de väldigt nära. En bevakar maten och två slåss.

Ska detaljplanen med husbygge innanför strandskydd i skog som bedöms vara av regionalt intresse godkännas? Jag och de nästan 25000 människorna som skrivit på den här namninsamlingen håller tummarna hårt hårt. Skriv under på denna länk.

4 svar till “Råstasjön, ska den förstöras?

  1. Johan!Fantastiskt fina fågelbilder som vanligt!Gillar båda bilderna lika mycket du har verkligen fångat hängarnas rörelser på ett fantastiskt sätt! Vi får verkligen hoppas att Mark och Miljööverdomstolen kommer fram till ett beslut som gagnar Råstasjöns djurliv och även att vi människor ska få behålla denna Pärla så orörd som möjligt för all framtid.Ett stort tack Johan för allt arbete du lägger ner helt ideellt
    på att sprida och dela med dig av din stora kunskap om allt som hör Råstasjön till!👍👍👍//Ingela

    • Toppen! Nu blir det spännande att se om Solna överklagar, om de får prövningstillstånd och i så fall vad HD säger. Hade varit skönt om det varit helt klart, men men. Stor seger idag i alla fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s