Gråsparvar och havsörnar

Vi har varken mellanspett (just nu första i Sverige på 20 år), svartand (blytung amerikansk anka) eller fläckdrillsnäppa (också blytung amerikanare) i Stockholm, men det blev ändå rätt fin fart under tiden jag stod och fotade gråsparvar i Skinnarviksparken idag. Först seglade två vuxna havsörnar förbi innan en ung havsörn passerade på nära håll. 9 stjärtmesar födosökte längs med Skinnarviksringen och plötsligt kom en duvhök bakifrån på nära håll och nästan lyckades fånga en av duvorna under matningen. Den här gråsparvsbilden blev jag mest nöjd med idag.

Gråsparvar

Till skillnad från de lite tjusigare pilfinkarna ser gråsparvshonor och hannar lite olika ut. Hona nere till vänster och hanne uppe till höger. Vintermörkret kräver blixt och här hade jag en blixt snett bakifrån (vilket ger vingarnas genomlysning) och en snett framifrån (så lite av deras utseende ploppar fram). Detaljer: 500 mm, f/8, 1/160 s, ISO 100.

Annonser

2 responses to “Gråsparvar och havsörnar

  1. Jag kan bara, med en blandning av högaktning och avund, begapa din mästerliga bild av gråsparvarna. Kvicka och nyckfulla småfåglar har inte en tanke på att underlätta fotografens arbete. Att plåta en flygande småfågel är en bragd. Att få två i samma bild, dessutom med en raffinerad blixtbelysning, det närmar sig det obegripliga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s