Äntligen höst med dimma, måsar och trutar

Stockholms mest närvarande djur är nog måsar och trutar. Och hösten är fin för då kommer snygga vinterdräkter och fina ungfågelsfjädrar fram ordentligt. Framför allt när de tidiga mornarna är riktigt dimmiga. Här en gråtrut.

Vuxen gråtrut

En vuxen gråtrut som börar få vintrigt streckad hjässa. 400 mm, f/5,6, 1/640 s, ISO 2500.

De mindre kusinerna, fiskmåsarna, har inte riktigt lika mycket attityd med sina relativt större huvuden och stora blanka ungfågelsögon. Men de är ändå ack så fina. Båda bilderna från tidigt igår morse.

Fiskmås

En ung fiskmås, kläckt i somras. 400 mm, f/9, 1/500 s, ISO 1600.

Annonser

2 responses to “Äntligen höst med dimma, måsar och trutar

  1. Visst har hösten en viss charm, med måsarnas vinterdräkter och allt annat. Men jag gillar våren och sommaren. Hösten är, trots allt, en dyster avisering av den annalkande vintern. Det blir mörkt och kallt, och det snöar. Inte så där vackert bomullsvitt, som vi fyrtiotalister fick uppleva i vår barndom, utan plus två grader och gråslaskigt. Sen blir det minus två, och slasket fryser till is. Dagen efter blir det plus två igen, och då blir isen snorhal. Som grädde på moset snöar det lite, så att man inte ser isfläckarna. Även yngre människor bryter benen av sig, i synnerhet om de är så korkade att de försöker utöva så kallad idrott på snön och isen.

    Nä, för mig är hösten och vintern bara en transportsträcka till våren. Då blir det full fart på naturen. Då händer allt positivt. Det växer och blommar överallt, det föds ungar av alla slag så det kryllar i buskarna, ljuset återvänder och jagar bort vintermörkret, och livet leker.

    Finns det någon politiker som kan avskaffa hösten och vintern, så får hon min röst i morgon, med ett kryss på köpet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s